GROENLICHT TROFEE
GROENLICHT TROFEE
Inspireren tot duurzaam ondernemen in IJsselstein Neem contact op

Over de GroenLicht Trofee


De Groenlicht Trofee is een initiatief van gemeente IJsselstein en heeft als doel IJsselsteinse ondernemers te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we door de zichtbaarheid van bestaande initiatieven te vergroten, nieuwe inspirerende projecten en -voorbeelden uit te lichten en kijken hoe we elkaar kunnen versterken. De trofee is een onderdeel van onze missie om een duurzame gemeente te worden.

Methode


De Groenlicht Trofee is een juryprijs die om het jaar wordt uitgereikt. U kunt zich inschrijven als u een ondernemer bent of een medewerker van een organisatie in IJsselstein met duurzame initiatieven. De deelnameprocedure is als volgt:
  • Aan de hand van het inschrijfformulier geeft u de jury inzicht in de duurzame activiteiten van uw organisatie;
  • Op basis van de inschrijvingen nomineert de jury drie organisaties; 
  • De jury neemt contact op met de drie genomineerden en stelt vragen over de in het inschrijfformulier genoemde duurzame activiteiten. Het doel van dit gesprek is meer inzicht krijgen in uw initiatieven en beweegredenen;  
  • Bij de drie genomineerde organisaties wordt een professionele korte video gemaakt die op de prijsuitreiking wordt getoond;
  • De jury beraadt zich en bepaalt wie van de drie genomineerden wint. Daarbij gebruikt ze drie criteria: inspiratie, impact en visie.

Inschrijven


U kunt zich voor 2017 inschrijven voor de GroenLicht Trofee via het inschrijfformulier. De inschrijvingsperiode voor dit jaar is verstreken.

Prijsuitreiking


De prijsuitreiking vindt plaats op 28 mei op een spectaculaire locatie, namelijk in de Gerbrandytoren. Op grote hoogte wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast deze feestelijke uitreiking vinden er ook brainstormsessies plaats met alle aanwezigen waarin gezamenlijk de kansen op het gebied van duurzaamheid in IJsselstein worden besproken.

Jury


De jury bestaat uit een aantal duurzame strijders en ondernemers die samen hun kennis en ervaring inzetten om de nominaties te beoordelen.
Joost Bijlsma
Hester Bunnik
Eelco Meijer (Jury Voorzitter)
Elma Sandee

Winnaars voorgaande edities


Hein Voss H3P
Vendrig
Vermaat groep
Korenmolen de Windotter

De 3 genomineerden voor 2015 zijn


Terberg Verenigde Bedrijven BV (winnaar 2015)
Vogelaar verzenders
Groene Hart Woningontruiming

Meer informatie over de GroenLicht Trofee zelf.